Bæredygtighed – vi kan sammen gøre verden grønnere

14 september 2018
Didier Larsen
image

Det er vist ikke længere nogen hemmelighed, at vi gennem de seneste ti år har oplevet store klimaforandringer. Og ser vi bare på sommeren 2018, så er den faktisk den varmeste sommer nogensinde målt i Danmark. Og det er ikke nogen tilfældighed. Det skyldes nemlig i høj grad den måde, som vi lever vores liv på. 

Men vi kan faktisk som individer selv gøre en mærkbar forskel i vores dagligdag, også uden at vi behøver at ændre mærkbart på vores livsførelse. Ved blot at vælge nogle miljørigtige alternativer i vores hustand, som eksempelvis inden for rengøring, madlavning og personlig pleje kan vi på den måde gøre en postiv mærkbar forskel for vores allesammens jordklode.

Det kan være svært som forbruger, at skulle navigere rundt i de mange muligheder, der er, så derfor er den nemmeste løsning i de fleste tilfælde, at gå efter miljømærkerne.

Og her er at udvalg af miljømærker, som man kan gå efter.

– Svanemærket 

– Blomsten

– Den Blå Krans

Svanemærket

Svanemærket er nok det miljømærke, som er mest kendt i Danamrk. Svanemærket er et nordiske miljømærke for de dagligvareprodukter, som ikke er fødevarer.

Hvis et produkt har et miljømærke, så betyder det altså, at varen er blandt de mindst miljøbelastende i den pågældende produktgruppe.

Mærket sætterogså høje grænser for eksempelvis udledning af giftstoffer og for indholdet af uønskede stoffer i varen.

Samtidig stilles der også en garanti for, at kravene for sundhedsproblematiske indholdstoffer er blandt de mindst miljøbelastende.

Svanemærket revurderes løbende, så mærket hele tiden er i sync med den nyeste forskning på området.

Blomsten

Blomsten er det samlede europæiske miljømærke, som alle lande i EU derfor anvender. Det betyder, at hvis du befinder dig i et hvilket som helst land inden for EU, så kan du købe produkter med Blomsten.

Blomsten er et miljømærket, der giver dig som forbruger garanti for følgende:

– Produktet tager hensyn til din sundhed.

– Produktet er blandt de mindst miljøbelastende inden for sin kategori.

– Kvaliteten er høj.

Den Blå Krans

Den Blå Krans er Astma-Allergi Danmarks allergimærke, og den sætter især fokus på:

– kontaktallergi

– eksem

– irritation.

Så hvis du vælger et produkt med Den Blå Krans, så ved du, at risikoen for allergi er lav.

Mærket garanterer dig, at produkterne ikke indeholder unødige indholdsstoffer som eksempelvis farvestoffer og produktsminke. Samtidig er koncentrationen af alle indholdsstoffer vurderet i forhold til allergirisikoen.

 

 

Flere Nyheder