Forbered hjemmet på en gulvafslibning

22 februar 2021
Anne-Mette Hansen

Uanset om du skal slibe gulvet selv, eller om du har hyret et firma til at gøre det for dig, så kræver det en vis forberedelse. Gulvet skal klargøres, før det kan slibes. Det giver det bedste resultat, og du undgår at skulle bruge ekstra tid inden slibningen.

Hvordan klargør man sit trægulv til en gulvafslibning? Læs med i denne guide, og bliv klar til at slibe dit trægulv. Eller få det gjort klar til, at gulvfirmaet kommer og afsliber det. 

Ryd gulvet for møbler og lignende

For at gøre det nemmest muligt at slibe et trægulv skal du have fjernet alle dine møbler og andre ting, der står på gulvet. Det er derfor en god idé at gå i gang med at rydde gulvene i god tid. Hvis gulvene i hele huset skal slibes, kan du tage møblerne ud på terrassen om sommeren. Ellers kan du være nødt til at flytte dem i et depotrum eller i garagen. 

Sliber du gulvene selv, kan du naturligvis flytte møblerne fra rum til rum. Det kan dog ende med at tage lang tid at færdiggøre alle gulve, da gulvene efter slibningen også skal behandles med lak eller olie. Derfor giver det mest mening at flytte møblerne et andet sted hen.

Rengør gulvet grundigt 

Det er også vigtigt at rengøre gulvet godt, inden det skal slibes. Det kan være, at du tænker, det er helt rent og pænt. Men når du så får fjernet sofaen, dukker der gamle stofrester fra et tæppe op, der hænger fast i gulvet. Sæt derfor godt tid af til rengøring, når du har fjernet dine møbler fra rummene. 

Alt i alt skal du sørge for, at gulvet er rent og pænt. Så er det nemmest at slibe det med en slibemaskine og få det bedste resultat. De er de bedste råd, man kan give inden en gulvafslibning. 

Flere Nyheder