Hvordan skal du finde dig en ny hobby?

23 december 2019
Anders Lundtang Hansen
Hvordan skal du finde dig en ny hobby?

Måske har du prøvet kræfter med mange forskellige hobbyer gennem tiden, hvor du bare aldrig føler, du har fundet den rette hylde, der virkelig interesserede dig; eller måske blev du tvunget af en behandler til at finde dig en hobby, så du ikke brugte al din tid på arbejde.

Måske er du bare nået dertil, hvor film, musik og byture ikke giver dig noget fyldestgørende længere, for du vil gerne finde en hobby, du selv skal investere tid i, bruge kræfter på og som har hold i den fysiske verden og ikke den digitale.

Det kan være, du har brug for at flade ud efter arbejdet med noget, der ikke handler om elektronik, som mange af os arbejder med til dagligt, så du skal kigge i andre baner: fluefiskeri, modeljernbaner, frimærkesamling med videre.

Men disse eksempler er også bare nogle klassiske nogle, og måske har du endda prøvet den slags før, uden det gav dig gevinst.

Årsagen kunne også være, du er blevet pensionist og nu har mere tid, end du havde tidligere, men i den travle tid fandt du ikke tid til en hobby på bare fritidsplan ved siden af, så du er helt blank, hvad angår at komme på en hobby for dig.

Her skal du nok søge inspiration forskellige steder, men du kan også forhøre dig hos nogle af dem, du er venner med, for en interesse eller en hobby bliver klart mere interessant at dyrke, hvis man har nogle mennesker at dyrke den med.

Så kan man mødes med dem, man holder af i forvejen og dele begejstringen for samme emne, og selvom man så måske er lidt bagud fra starten af, så vil ens venner nok gerne hjælpe en med at komme godt ind i den nye hobby.

Det smarte med hobbier er jo, at hvis man ikke lige finder den, der tiltaler en, så kan man altid skifte den ud igen.

Flere Nyheder