Med en alkoholbehandling kan du få brugt med din afhængighed

03 januar 2019
Astrid Pedersen
image

Alkoholisme er meget udbredt i den vestlige verden – faktisk er afhængighed af alkohol et af de største sundhedsmæssige problemer i Danmark. Dette skyldes især, at der er let adgang til alkoholiske drikke. Spiritus, øl og vin kan nemt købes i supermarkeder og kiosker – selv på døgn åbne tankstationer kan man anskaffe sig de våde varer, så længe man blot er fyldt 18 år.

Samtidig er de våde varer en fast integreret del af den danske selskabs kultur. Ved sociale og hyggelige sammenkomster er øl og vin en selvfølge, og det er mere reglen end undtagelsen, at man bliver fuld (eller i det mindste lettere besoffen), når man er i festligt lag, hvad enten det er i vennekredsen eller i familiens skød. Således kan alkoholisme være svær at opdage, da de tidlige symptomer let kan forveksles med et festligt sindelag. Og når først afhængigheden har slået sine kløer fast i et menneske, kan det være rigtig svært at vriste sig fri.

Få hjælp til afvænning og behandling af alkoholisme på professionelt misbrugscenter

Er en af dine nærmeste kommet ud i et forbrug af alkohol, som grænser til hvad vedkommende selv kan styre, bør du omgående tage affære. Hermed menes ikke, at du selv skal forestå den nødvendige afrusning og afvænning, således at den misbrugsramte kan slippe af med sin afhængighed. Dette er alt for stor en opgave at påtage sig for en ikke professionel – du bør søge hjælp hos erfarne behandlere og misbrugskonsulenter med ekspertise inden for alkoholbehandling.

Sådanne professionelle finder du blandt andet på et af de mange misbrugscentre i Danmark. Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til hele forløbet: Fra den svære, indledende konfrontation, som skal føre til at den misbrugsramte erkender sit problem, over afrusning og afgiftning til den effektive, terapeutiske behandling og de opfølgende konsultationer på centeret.

Læs mere om alkoholbehandling på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder