Sådan virker epoxy, og derfor kan det være smart at bruge i hjemmet

23 juni 2022
Kamilla Sonne

editorial

Måske du før har hørt om epoxy maling? Det er nemlig et utroligt populært valg til de overflader og gulve, der kræver en ekstra hårdfør overflade.

Derfor kan epoxy også være relevant for dig. Eksempelvis er det godt at bruge på hårde gulve af enten beton, klinker eller fliser, hvor du gerne vil have et hårdført gulv, der samtidig er nemt at gøre rent og vedligeholde.

Men hvad er epoxy egentlig, hvad skal man være opmærksom på, og i hvilke tilfælde kan det være smart at bruge? Læs videre her, så får du et dybdegående svar på netop disse spørgsmål.

epoxy

Sådan virker epoxy maling

Malingen adskiller sig fra almindelig maling ved at indeholde to komponenter, nemlig en base og en hærder. Når disse to blandes, begynder de straks at hærde, hvorfor det skal påføres inden for en relativt kort tidsramme.

Det er denne proces, der gør, at du får en utroligt hårdfør overflade. Malingen går nemlig ind og lægger sig som et beskyttende og afvisende lag oven på gulvet.

Derfor kan gulvet holde til langt mere trafik, ligesom det ikke er noget problem at spilde fx olie, kemikalier eller maling. Det vil være nemt at fjerne igen ved hjælp af vand og sæbe.

Her er det smart at bruge

Epoxy er især populært at bruge i industrien, fx i værksteder og lagerhaller. Dog kan det også være relevant at bruge i hjemmet, hvor man har hårde gulve, der skal kunne holde til lidt af hvert.

Dermed kan man bruge epoxy maling i køkkenet eller på badeværelset, så gulvet holder sig pænt i mange år. Ofte oplever man, at epoxy holder i op til 15-20 år, afhængigt af hvor god man er til at vedligeholde det.

Derfor kan epoxy også gøre en stor forskel i din bolig, når du gerne vil være fri for at bekymre dig om gulvet.

Flere Nyheder